Pracując na restauracjach lub w lokalach barmańskich, dbamy o wysoką jakość naszych usług. Potrzebne są nam niekiedy do tego różne akcesoria. Niekiedy prowizoryczny przedmiot może okazać się strzałem w dziesiątkę. Kto by pomyślał, że zwykłe wiaderko może być niezbędne do tego, by zapewnić wysoką jakość usług. Do czego one służy?

Wiaderko do schładzania na lód

wiaderko na lódNa restauracjach, w hotelach i lokalach barmańskich bardzo często sprzedaje się alkohol. Ciepły alkohol niestety nie jest niestety zbyt dobry, a najlepiej smakuje schłodzony. Gdy zamawiamy szampana, niekiedy stoi on jakiś czas na Sali bądź w hotelowym pokoju i bardzo szybko robi się ciepły przystosowując swoją temperaturę do temperatury pokojowej. Idealnym rozwiązaniem jest wiaderko na lód. Zazwyczaj są to metalowe wiaderka, do których wsypuje się kostki lodu a następnie wsadza do niego butelkę z alkoholem. Dzięki niemu nasz alkohol przez dłuższy czas będzie schłodzony. Dzięki temu, że nasze wiadro jest wykonane z metalu, kostki lodu nie rozpuszczają się tak szybko jak w przypadku innych wiader. Przydatna do tego może okazać się kostkarka do lodu, którą podłącza się do zasilania, wlewa wodę i nie dość że robi ona kostki, to jeszcze można w niej je przetrzymywać a one się nie topią. Zazwyczaj łopatką nabiera się kostki lodu i zapełnia się wiaderko. Można również użyć standardowej metody zamrażania kostek jednak wymaga to nie tylko dłuższego czasu, ale również większej ilości kostek. Kostkarka wymaga tylko kilka minut by powstały kostki lodu.

Wiaderka do których wykorzystujemy lód, jest bardzo dobrym a jednocześnie skutecznym sposobem na przechowywanie lodu poza warunkami chłodniczymi, najczęściej w celu schłodzenia napoi alkoholowych np. w trakcie trwania jakiegoś bankietu, zamawiając coś u barmana bądź do hotelowego pokoju. Rozmiary wiaderek są różne dlatego mamy szeroki wybór. Nie rdzewieją.

Kategorie: Zakupy